Summer Reading Recommendations

За повечето от нас лятото означава купища свободно време, купища, които понякога ни затрупват. И няма нищо по-прекрасно от това да се намери перфектната лятна книга, книгата, която ще осмисли това време и ще ни накара да запомним лятото с едно ново пътешествие. Много хора предпочитат леки и приятни книги за това време на годината, съвременна не много дълга история, с която да се излежаваме на плажа и просто да се наслаждаваме на малко откраднато време и заслужено щастие. Затова днес съм подготвила няколко предложения за лятно четиво като има по нещо и за тези от вас, които все пак биха предпочели да добавят малко магия.


86d17f9bab22aa525f3d2398aa498a65„Летни дни и летни нощи” под редакцията на Стефани Пъркинс | ревю

Дванадесет кратки истории и всяка една стопля сърцето по различен начин. Самото заглавие говори достатъчно и съм сигурна, че и без моята помощ бихте спрели портфейла си на тази книга, но няма как да не спомена тази купчина истории, които ще ви накарат да се смеете, да се замислите и най-малкото да се пренесете на всевъзможни места, съставени от топлината на лятото. Има за всекиго по нещо, а посланието на някои истории ще останат дълго с вас.

„Алеа Аквариус: Повикът на водата” от Таня Щевнер | ревю

История, която се чете на един дъх, за едно мистериозно момиче, което намира семейство на най-странното от всички места – на странстващ кораб само с деца. История за приключение, приятелство и доверие. Има нещо толкова лятно и прекрасно около цялото пътешествие на екипаж Алфа Кру, на решението им да облегнат рамо един на друг. А Алеа Аквариус има необикновени способности, заобиколени от мистерии, които са оставени на вас тепърва да разкриете.

e1b8e3d66a658caf529d0fd56cb2d729„Изборът” и „Сирената” от Кийра Кас

„Изоборът” е поредица, която погълнах за няколко дни през едно лято и просто не можех да се наситя. Книгите са изключително леки и безнадеждно завладяващи. Проследява се историята на Америка Сингър в един антиутопичен свят, където тя е избрана да бъде част от Избора – шансът на живота за всяко момиче, но кошмар за самата Америка. Тя трябва да се раздели с любовта, да напусне дома си и да се включи в надпреварата за корона, която не желае. В дворец, който е под опасност от бунтовници. Книгите ще ви грабнат от първите страници с приятния стил на писане, смело изградената обстановка и сюжет, както и с леката нотка на хумор, който ще прави денят ви малко по-светъл.

А „Сирената” е също толкова завладяваща история, чието действие проследява едноименните митични създания и живота им в един съвременен свят. Това е книга по-скоро за сестринството, въпреки че в основата лежи любовта. Но за мен лично връзката между сестрите по съдба, сирените, е много по-въздействаща и силна. Макар че романтиката е също толкова сладка и безкрайно мила. И доказано силна. По-пълно мнение за книгата може да намерите тук.

0b6391b47fa17754c5a93e46f431209a„Кажи ми три неща” от Джули Бъксбаум | ревю

Увлекателна история, чиято потайност, макар и леко очевидна, ще ви държи през цялото време. Джеси Холмс е въвлечена в този нов свят, където баща й се оженва повторно за изключително богата жена, преместват се и тя започва да учи в частно училище. Самотна и отдалечена от познатия свят, единствената опора в този миг за Джеси се явява тайнственият Никой Никойски, с когото тя може да сподели всичко и постепенно да свикне в този нов леко плашещ свят. Но самоличността му остава в тайна до предпоследната страница. Просто от онези книги, чиито страници сами се прелистват.

„Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Магнус Чейс и боговете на Асгард” от Рик Риърдън

Поредицата за Пърси Джаксън прочетох през лятото преди две години и все още си спомням как седях по нощтите заедно с тези полубогове, биейки се с циклопи или небрежно спасявайки света. А Рик Риърдън никога не разочарова със своя хумор насред всевъзможни ситуации. Със завладяващия сюжет, с неочакваните обрати и въобще с пътя на един герой. ab810d11e6c562809f6363833e4449e7Пърси Джаксън е вечната класика и ако по някаква причина все още не сте стигнали до нея, сега е правилният момент.

А Магнус Чейс за мен е дори по-любима поради по-дръзката разнообразност и смелия поглед върху скандинавската митология. Книгите отново са наситени с комични ситуации и сарказъм, със смели постъпки и невъзможни пътешествия. А познанията ви за скандинавската митология ще станат завидни. Пълно ревю тук.


Това са книгите, които лично съм прочела и мога да ви гарантирам, че ще подобрят летните ви дни. Приготвила съм си още „Слънцето също е звезда” от Никола Юн и предполагам, че тя също е подходящото четиво за лятото, но все още предстои да видя какви теми ще засегне. Засега ви препоръчвам тези истории и истински се надявам да достигнат до сърцето ви и да събудят… ъм, летния ви дух? Звучи глупаво. 


Pictures are taken from Pinterest. I do not own any of them.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s