“Целувка в Ню Йорк” – Катрин Райдър

97895427186591479988915.3746Бъдни вечер е. А Шарлот е сама. Отново. При това на затворено летище в Ню Йорк часове преди Коледа. Какво може да е по-гадно от това? Антъни е зарязан от приятелката си заради друго момиче, на изхода за посрещачи с букет червени рози в ръка. Случайността (и една книга) ги събира и вечната оптимистка Шарлот въвлича Антъни в едно безгрижно приключение по снежните улици на града, което е на път да им докаже, че по Коледа наистина се случват чудеса.

„Именно в очите на другите ние виждаме онази част от нас самите, която понякога нарочно загърбваме…”

Прекрасна, сладка и стопляща сърцето зимна история, която може да се превърне в най-любимия ви приятел по празниците и дори във ваша опора. История за момиче и момче, които съдбата безмилостно оставя сами на връх Коледа… само за да се съберат един друг и да открият дори нещо още по-добро. Малките приключения на Антъни и Шарлот из улиците на Ню Йорк и множеството ситуации, в които необяснимо се смеех като идиот, ще ви накарат да обръщате страниците една след друга и преди да се осъзнаете ще сте на последната страница с желание за още.

f80ad0718aeec8c21f05145b70d8bf38„Винаги има изход. Нов път. Но не можеш да го намериш, ако стоиш на едно място, нали ме разбираш?”

Катрин Райдър по умел и смел начин показва, че може да познаваш някого от години и да не откриеш нищо в този човек, но и че може да срещнеш някого и след броени часове този човек вече да се е превърнал в неизменна част в живота ти. И не мога да кажа, че връзката, която се изгражда между двамата герои, е прибързана, защото дори не мога да си представя, че нещата биха били по по-различен начин за двама души, които се свързват толкова добре, откликват един на друг толкова добре. Двама души, които просто така се откриха в едни от най-ужасните дни от живота си и създадоха силна, но и постепенна връзка, скрепена от изпълняването на няколко стъпки в една книга и едно безкрайно сладко куче.

„Как може да сте сигурни за утрешния ден, когато още не сте проучили всички възможни дни от настоящето?”

b8e6f715f8045c9d2da726de133395f6Не мислех, че е възможно някой да създаде, да те накара да почувстваш, силната връзка между двама души, които едва са се срещнали по такъв завладяващ начин. Но в „Целувка в Ню Йорк” Катрин Райдър безпогрешно и майсторски се справя с тази задача. Понякога просто прищракваш с някой човек като часовников механизъм, който току що е открил липсващата си част. В много книги главните герои нямат и половината от това, което изградиха Шарлот и Антъни. Затова в един ден, когато се чувствате подведени или тъжни, или пък просто искате да увеличите щастието и усмивката си, присъединете се към това приключение из Ню Йорк. И то завинаги ще остане с вас да ви напомня, че винаги има малко светлина дори в най-лошия ден.

 

Advertisements

2 thoughts on ““Целувка в Ню Йорк” – Катрин Райдър

  1. Мислех да си взема книгата за миналата Коледа, но се разубедих. Сега обаче след твоето ревю, задължително ще го направя, а я видях и на рафт в библиотеката, така че едно от коледните четива е готово. Много приятно ревю и добре подбрани снимки.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s